Gå til indhold

Food Sealer

Sealer-2.png

Hvad betyder vakuumering?

Vakuum (af latin vacuus, der betyder "tom") er betegnelsen for lufttomt rum. Det er et område hvor, i de fleste tilfælde, 
luft er blevet suget ud, så der opstår undertryk. (Kilde: Wikipedia)


Den mest udbredte årsag til, at fødevarer mister næringsværdi, konsistens, smag og kvalitet er luft. Vakuumpakning fjerner luften, hvorved smagen forsegles og fødevarerne holder sig friske i længere tid. Du sparer både tid og penge ved at bruge en vakuumpakker, samt du kan nu marinere på få minutter.

Udover de mange økonomiske og gastronomiske fordele, der er ved vakuumering, kan du også spare tid, f.eks. når du skal have gæster til middag. Du kan lave både dessert, marinade og guacamole dagen før, opbevare det i vakuumeringsbeholdere eller poser, så det er klar til brug, og du kan bruge tiden med dine gæster i stedet for i køkkenet.

Dine børn har mulighed for at få frisk frugt med i institutionerne. Det udskårede frugt i frugtposen holder sig friskt og bliver ikke brunt inden det skal spises, og med de genanvendelige lynlåsposer, er der ingen undskyldning for ikke at give dine børn det bedste.

Det store julebag kan også holde længere, for når småkagerne er vakuumeret i bøtter, bliver de ikke kedelige. Og storindkøb af kød giver yderligere mulighed for at spare mange penge og altid have frisk mad i huset, plus det er pladsbesparende.

Mulighederne er mange ... og fordelene ligeså!

Hvad kan du gøre for at komme madspild til livs?

1. I supermarkedet: Indkøb kun den mængde mad, du har brug for.
2. I køkkenet: Tilbered kun den mængde mad, du/I kan spise.
3. Efter et måltid: Hvis du alligevel lavede for meget mad, skal maden i fryseren til en anden dag eller i køleskabet og spises dagen efter.


En række forhold vil kunne hjælpe dig i de tre situationer:

  • Væn dig til at gennemtænke din indkøb og behov, INDEN du køber ind, så du undgår impulsindkøbte madvarer, du ikke når at få brugt.
  • Når du køber mad ind: Køb kun dét du har brug for og brug dét du har købt.
  • Hav altid en indkøbsseddel med, når du køber ind og planlæg dine indkøb hjemmefra.
  • Køb ind med hovedet og ikke med maven.
  • Inden du falder for stykrabatter eller mængderabatter i supermarkederne: Vær sikker på, at du får brugt og spist al maden.
  • Tænk over portionsstørrelser inden du laver mad.
  • Har du købt for store mændger kød, brød, osv, kan du altid dele maden op i portionsstørrelser og fryse den ned.
  • Det er vigtigt at få madrester hurtigt i fryseren eller i køleskabet.
  • Hold styr på madresterne i din fryser ved hjælp af etiketter med dato og indhold.
  • Tænk over, hvordan rester kan genbruges i andre retter.
  • Lav mad til flere dage - en hovedret kan blive til en forret dagen efter.
  • Skab et bedre overblik over hvad du spiser ved at lave en madplan.
  • Skær altid emballagen op for at få de sidste madrester ud.
  • Opbevar maden rigtigt.
  • Hold orden i dit køleskab: de ældste fødevarer skal stå forrest.

I supermarkedet: Når du alligevel skal bruge og spise maden samme dag, kan du altid købe de fødevarer, der er tættest på udløbsdatoen.

I køkkenet skal du blive bedre til at planlægge - INDEN madlavningen. Gennemtænk hvor meget hver enkelt person i husholdningen spiser. Tænk over, om du ALTID laver for meget spaghetti, ris og kartofler, osv. og lav så mindre. Kilde: Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild

Sealer-1.png

Produktet er lagt i indkøbskurven