Gå til indhold

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg sammenligne to forskellige luftrensere?
Du kan sammenligne to forskellige luftrensere ved at kigge på deres CADR-specifikationer (Clean Air Delivery Rate) eller Air Flow Rate-værdi. Jo højere CADR-værdi / Air Flow Rate-værdi, jo hurtigere renses luften. En vigtig værdi til sammenligning er rummets størrelse i m2.

Hvad er Clean Air Delivery Rate (CADR) og Air Flow Rate?
CADR / Air Flow Rate (forskellige navne, men samme værdi) er en værdi for luftrenserens kapacitet til at rense luften for partikler.

CADR / Air Flow Rate måles ud fra tre typer af partikler: røg, støv og pollen, som filtreres i forskellig hastighed afhængigt af partiklernes størrelse.

Hvad er fordelene ved udskiftelige filtre?
Når et filter er fyldt med partikler, filtrerer det mindre effektivt på grund af nedsat luftstrøm og reduceret elektrostatisk ladning. Ved at erstatte filtret efter den anbefalede tid opnås effektiv og ensartet luftrensning. OBH Nordicas modeller 6153 og 6154 har HEPA-filter, som skal skiftes én gang om året for at opnå fuld effekt. Kulfiltret skal skiftes 2 gange om året, forudsat at luftrenseren kører på maksimumhastighed 8 timer om dagen. Filtrene kan købes separat i butikker, som forhandler den enkelte model.

Hvorfor ionisering?
Ioniseringsfunktionen kan slås til og fra. Ved ionisering oplades luften med negative ioner, der er tiltrukket af smudspartikler, der derved bliver tunge og falder til jorden i stedet for at cirkulere rundt i luften. Når ionisering anvendes med standardluftrensningsprogrammet effektiviseres luftrensningsprocessen.

Kan man tro på det?
Både model 6153 og 6154 er godkendte af det svenske og finske Astma- og Allergiforbund. For at blive certificeret af forbundene skal luftrenserne opfylde specifikke krav såsom lavt støjniveau, luftrensningshastighed, luftrensningskapacitet osv.

Luft.jpg

Produktet er lagt i indkøbskurven