Gå til indhold

Opskrifter


 

Mediterranean Marinade.jpg

Middelhavsmarinade

Ingredienser:

60 ml frisk citronjuice

½ tsk. stærke peberflager

½ tsk. friskkværnet sort peber

½ tsk. havsalt

4 strimler citronskal

3 fed hvidløg, knust eller hakket

¼ cup grofthakket frisk persille

¼ cup grofthakket frisk basilikum, koriander, dild, oregano eller en blanding af alle fire

125 ml ekstra jomfruolivenolie

Balsamicomarinad.jpg

Balsamicomarinade

Marinaden rækker til 800 g oksekød

Ingredienser:

0,5 dl lys soja

2 spsk. balsamico

2 spsk. farin

1 stort fed presset hvidløg

Friskkværnet sort peber

2 spsk. hakket frisk timian

 

Kødet pudses og lægges i en vakuumpose.

Ingredienserne til marinaden blandes og hældes over kødet i vakuumposen, hvorefter posen vakuumpakkes.

Putsa köttet och lägg i en vakuumpåse.

Blanda ingredienserna till marinaden, häll över köttet i vakuumpåsen och vakuumförpacka.

Bearnaisesas.jpg

Bearnaisesauce

Ingredienser:

3 æggeblommer

3 spsk. hvidvinseddike, gerne mild, f.eks. hvid balsamicoeddike

3 spsk. skalotteløg, evt. gule løg, finthakket

½ bdt. frisk estragon (finthakket) eller 2 tsk. tørret estragon eller
0,75 dl syltet, hakket estragon

4 knuste hvide peberkorn

150 g smør

1-2 knsp. salt

 

Skræl skalotteløget og hak det så fint som muligt.

Kog vineddike, knuste peberkorn, skalotteløg og estragon i en kasserolle, indtil blandingen er kogt ind til det halve, så bearnaisesaucen ikke bliver for tynd. Stil derefter blandingen til afkøling.

Smelt smørret i en kasserolle. Stil det herefter til side.

Kog vandet i en tykbundet pande eller gryde til vandbad.

Tilsæt æggeblommerne til vineddike- og estragon-blandingen under piskning direkte i gryden eller i en rustfri skål.

Sæt gryden eller skålen med æggeblommerne og vineddikeblandingen i vandbadet, evt. i vasken.

Pisk æggeblommerne luftige med din Celsius Whisk i et par minutter under opvarmning i vandbadet.

Tilsæt smørret lidt ad gangen under kraftig piskning. Undlad at bruge det hvide bundfald.

Pisk og opvarm saucen i det varme vandbad, indtil saucen har en mayonnaiselignende konsistens. Den må ikke blive for varm (60 grader), så vil saucen skille, da æggene koagulerer. Hvis saucen skiller, vil den blive vandig og grynet. (start forfra med nye æggeblommer og tilsæt den skilte sauce lidt ad gangen, som du gjorde med det smeltede smør.

Smag bearnaisesaucen til med lidt salt og peber og evt. lidt mere estragon og hakket persille.

Server den hjemmelavede bearnaisesauce med det samme eller hold den varm i et vandbad – sørg for, at den ikke bliver for varm eller kold, så den skiller.

Fransk vaniljglass.jpg

Fransk vaniljeis

Ingredienser

Ca.1,5 l færdiglavet is:

3 dl mælk

2 æg

100 g sukker

3 dl piskefløde

Kornene fra 1 vaniljestang

 

Vaniljestangen deles på langs og kornene skrabes ud med en kniv. Hæld mælk, vaniljekorn og den udskrabede vaniljestang i en kasserolle og lad det koge op. Pisk æg og sukker til en jævn masse. Tag vaniljestangen op af den varme mælk. Vaniljemælken hældes over ægge- og sukkerblandingen i en tynd stråle under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i en gryde og varm den op ved svag varme, til den får en tykkere konsistens (samme konsistens som vaniljesauce). Temperaturen på blandingen må ikke overstige 85 grader (så vil blandingen skille). Hæld blandingen i en skål og lad den afkøle (gerne i vandbad). Når blandingen er afkølet, røres fløden i (fløden skal være upisket), hvorefter skålen stilles på køl i køleskabet, gerne natten over. Blandingen skal være køleskabskold, når den hældes i ismaskinen.

Produktet er lagt i indkøbskurven