Hvad er Sous Vide?

Hvor tit har man ikke siddet på en restaurant og tænkt, at det dog var utroligt, så mør og veltilberedt en bøf eller en steg har været, og ønsket at kunne gøre kunsten efter i sit eget køkken? Med vores Sous Vide Cooker og vakuumpakkere får du et stykke kød, der er perfekt tilberedt - hele vejen igjennem.

Lykkes med Sous Vide

Sous Vide

Sous Vide er en speciel måde at behandle mad på, som er udviklet i Frankrig i løbet af 1970'erne. Sous Vide betyder 'under vakuum'.

Se, hvordan du lykkes med sous vide

Hvordan fungerer det?

Med Sous Vide får du et kød, der har perfekt temperatur. For at beskytte kødet mod vand og bevare dets naturlige smag er kødet vakuumpakket, ofte efter en marinering. Efter det varmebehandles kødet med vand. Vakuumpakken beskytter kødet og opretholder en god smag fra krydderier eller marinering.

3 trin til et perfekt kød

  1. Marinér og vakuumpak kødet
     
  2. Kog kødet sous vide på lav temperatur med vandbad
     
  3. Steg kødet hurtigt i pande for at lave en lækker stegeskorpe

En vakuumpakkere et must for sous vide.

Vakuumpakke næsten hvad som helst

Hold maden frisk op til 5 gange længere

Ved at vakuumpakke din mad sparer du plads i køleskabet og fryseren. Derudover forbliver maden frisk op til 5 gange længere - en nem måde for dig at reducere dit madaffald!

Så laver du god mad sous vide

Princippet i Sous Vide er, at maden tilberedes ved meget præcis temperatur. Rødt oksekød skal fx være 54-57 grader. Derfor giver det ikke mening at opvarme kødet i en 200 grader varm ovn eller gennemstege det på en glohed stegepande, der ødelægger cellerne i kødet, når overfladen og de yderste lag af kødet kommer op på temperaturer langt over de ønskedet fx 54 grader.

Med Sous Vide-metoden opvarmes kødet (eller grøntsagerne) langsomt i et vandbad ved den temperatur, du ønsker kødet skal have, når det er færdigtilberedt. Før vandbadet marineres og vakuumeres kødet for at beskytte det mod direkte kontakt med vandet og for at holde på kødets naturlige saft og smak. Vandet i Sous Vide gryden er altså udelukkende tempererende, mesn vakuumeringen beskytter kødet og forstærker krydringen eller marinaden.

De varme ligeledes mørner kødet, kan du faktiskt forbedre en dårligere udskæring (fx en culotte) væsentligt ved at varmebehandle den over længere tid, fx 10-12 timer. Derved vil en culottesteg blive mør, lækker og indbydende. En mørbrad, som i forvejen er mør, skal derimod kun have 1 11/2 - 2 timer i Sous Vide-gryden. Når kødet er færdigtilberedt i Sous Vide-gryden, mangler du blot at lave en lækker stegeskorpe.
Med bøffer gøres det på en glohed stegepande, mens en steg får farve og skorpe under grillfunktionen i ovnen. I begge tilfælde skal kødet have kortest multig tid, så stegningen kun foretages på ydersiden. En bøf skal max have 1 minut på hver side.

Med andre ord: Gør dig klar til at få masser af ros fra dine kommende gæster!

Sous Vide & Vakuumpakkere

Til alle amatørkokke! Vores vakuumpakkere holder dine fødevarer friske op til 5 gange længere end ved almindelig opbevaring. Du kan vakuumpakke alt fra kaffebønner og laks til rester og vildtkød. Har du allerede en vakuumpakker, men ønsker du at opnå et professionelt resultat, så er en sous vide-cirkulator lige noget for dig. Her på siden forklarer vi, hvad sous vide er, og hvordan det fungerer, ligesom vi også giver tips til anbefalede temperaturer samt opskrifter med sous vide. Vi beskriver metoden, og hvor sous vide stammer fra, ligesom du kan også se videoer, hvor vi viser, hvordan det fungerer. Her finder du også de bedste sous vide-maskiner samt vakuumpakkere i forskellige prisklasser. Vi giver også gode råd til, hvilke vakuumposer du kan anvende. Læs alt om sous vide og vakuumpakkere, og find de helt rigtige produkter - så kan din køkkenoplevelse kun blive en succes! Uanset om du er amatør eller professionel.