Banner_Hair_Dryer.jpg

Det gode liv startede med en hårtørrer…

Det danske perspektiv

Ole Bødtcher-Hansen A/S (OBH) blev grundlagt i 1985 af Ole Bødtcher-Hansen og Mads Mørch. Virksomheden startede med at sælge solarier. Virksomheden var ligeledes distributør af varemærket Rowenta samt et mindre udvalg af produkter fra andre elektronikudbydere i Danmark.

Det svenske perspektiv

To brødre, Peter og Thomas Ek, kom sidenhen til at spille en vigtig rolle i virksomhedens fremtid, da de i 1986 købte virksomheden af Joffe. Sammen udvidede de virksomheden til at omfatte fire forskellige varemærker; Tefal og Rowenta som agenturer ud over deres egne varemærker Carmen og Nordica.

Fusionen mellem OBH og Nordica

2002 var året, hvor Ole Bødtcher-Hansen A/S og Nordica AB fusionerede til OBH Nordica A/S og etablerede salgskontorer i Norge og Finland. Dette var en naturlig udvikling for at styrke virksomhedens nordiske platform og for at skabe en kritisk masse samt opnå stordriftsfordele. Det nye varemærke OBH Nordica blev lanceret i 2002. Ét varemærke – fire markeder. 

Ejer 2010

I 2010 blev OBH Nordica erhvervet af Triton, et fremgangsrigt investeringsselskab med en dedikeret målsætning om at opnå vækst for mellemstore virksomheder i Norden og den tysktalende del af Europa.

Ny ejer siden august 2015

I 2015 blev OBH Nordica erhvervet af Groupe SEB. Groupe SEB er verdens førende inden for små husholdningsapparater (SDA), findes i 150 lande og har ca. 34 000 ansatte.