Ingredienser
Marengsbund: | |
6 | Æggehvider |
2 ½ - 3 dl | Sukker |
9 spsk | Flormelis |
2 ½ tsk | Kakao |
Lag 1: | |
1 ½ dl | Hindbærsyltetøj |
2 dl | Piskefløde |
250 g | Mascarpone |
Karamellisering: | |
50 g | Revet kokos |
0,5 dl | Sukker |
Topping: | |
5 tsk | Kakao |
15 g | Kokosflager |
Spiselige juledekorationer |
Sådan gør du
-
Hæld æggehviderne i mikseskålen. Brug piskeriset på din køkkenmaskine, tryk på start.
-
Tilsæt gradvist sukkeret i skålen, derefter flormelis. Marengsen er færdigpisket, når den er helt fast.
-
Forvarm ovnen til 100°C.
-
Dæk en bageplade med bagepapir og hæld marengsen ud. Brug en spatel til at brede den ud til en cirkel, der er ca. 4 cm høj. Drys med kakaopulver og sæt i ovnen.
-
Bag i 3 timer og 30 minutter. Bag længere, hvis nødvendigt.
-
Mens marengsen bager, kan du koge syltetøjet op. Put syltetøjet i en gryde og varm i 2 minutter, rør med en ske. Hæld syltetøjet i en skål og lad det køle af i køleskabet.
-
Put den revne kokos og sukker på en stegepande og steg ved lav varme. Karamelliser kokosstykkerne, mens du rører rundt. Sæt til side og lad køle af ved stuetemperatur.
-
Pisk fløden og mascarponen i skålen med hjælp fra køkkenmaskinen. Fløden skal være lidt fast, når den er klar. Fjern derefter piskeriset.
-
Hæld den karamelliserede kokos i mikseskålen og rør godt rundt.
-
Bred syltetøjet ud på toppen af pavlovaen. Start i midten og bred derefter den piskede fløde ud for at skabe et lag af sne. Afslut med kakaopulver, kokosflager og spiselige juledekorationer.
-
Tips! Lad æggehviderne stå ved stuetemperatur før piskning. Du kan bruge den syltetøj, du foretrækker. Færdiggør din pavlova 1 time før servering.
Hvad syntes du om opskriften?