Ingredienser
400 g | kyllingebrystfilet |
8 skiver | bacon |
Tomater | |
Salat | |
4 skiver | hvidt brød |
Grillkrydderi | |
Smør til stegning | |
Marinade: | |
1 spsk | grillkrydderi |
1 spsk | hvidvinseddike |
1½ dl | rapsolie |
Salt | |
Peber | |
Hurtig bearnaisesovs: | |
50 g | smør |
2 ½ spsk | hvedemel |
2 dl | vand |
2 tsk | eddike |
½ tsk | estragon |
1 tsk | løgpulver |
1 knivspids | groft malet sort peber |
1 | grøntsagsbouillonterning |
1 dl | creme fraiche |
1 | æggeblomme |
Sådan gør du
-
Marinér kyllingen i marinaden i mindst en time, gerne længere.
-
Bearnaisesovs: Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Tilsæt vand lidt ad gangen. Rør i creme fraiche og alle krydderierne.
-
Tag gryden af varmen og rør æggeblommen i. Efter dette må du ikke varme sovsen op igen.
-
Skær tomaterne og forbered salaten.
-
Steg eller grill kyllingen. Del gerne fileterne, så de bliver hurtigere gennemstegte. Krydr med lidt grillkrydderi.
-
Steg brødet i smør.
-
Læg brød, salat, tomater og kylling. Hæld sovsen over og læg den anden skive brød ovenpå. Sæt eventuelt en tandstik i for at holde det hele sammen.