Ingredienser
| Til cupcakes: | |
| 1,2 dl | plantebaseret mælk |
| 2 spsk | citronsaft |
| 6 spsk | solsikkeolie eller smeltet og afkølet kokosolie |
| 1,2 dl | tyk plantebaseret yoghurt |
| 1 dl | lyst rørsukker |
| 1 tsk | vaniljeessens |
| 1,8 dl | hvedemel eller glutenfrit hvedemel |
| 0,4 dl | kakao |
| 1 spsk | kaffepulver |
| 1 tsk | bagepulver |
| 1 tsk | natron |
| En knivspids salt | |
| Til smørcreme: | |
| 100 g | vegansk smør, blødt |
| 1 tsk | vaniljeessens |
| 250-300 g | flormelis |
| 2 spsk | plantebaseret mælk |
| Til dekoration: Spiselige blomster eller mini chokoladeæg |
Sådan gør du
-
Til cupcakes:
-
Forvarm ovnen til 180°C og læg 12-14 papirsforme i en muffinsform. Tilsæt plantebaseret mælk og citronsaft i en skål og rør rundt. Tilsæt derefter solsikkeolie eller kokosolie, plantebaseret yoghurt, sukker og vaniljeessens. Pisk indtil dejen er jævn
-
Sigt mel, kakao, kaffepulver, bagepulver og natron. Tilsæt saltet og pisk indtil dejen er jævn, pas på ikke at overpiske. Fordel dejen mellem formene, fyld dem til ¾. Sæt i ovnen og bag muffinsene i 16-18 minutter
-
Til smørcremen: Pisk det veganske smør indtil det er glat, pisk derefter gradvist vanilje, flormelis og plantebaseret mælk i. Pisk i 2-3 minutter, indtil det er luftigt.
-
Til dekoration: Sprøjt smørcremen på toppen af cupcakesene og tilføj et mini chokoladeæg eller spiselige blomster.