Ingredienser
Laksen: | |
250 g | laksefileter i portionsstørrelser |
Salt og friskmalet sort peber | |
Salaten: | |
½ | agurk |
200 g | jordbær |
1 | frisk rød chili |
2 spsk | vand |
1 spsk | eddike (12%) |
1 spsk | sukker |
1 spsk | fiskesauce |
2 spsk | frisk dild |
Til servering: | |
300 g | nye kartofler |
50 g | smør |
Sådan gør du
-
Kog kartoflerne i saltet vand.
-
Skær agurken i skrå skiver.
-
Skær jordbærrene i kvarte.
-
Fjern kernerne fra chilien og skær den i skiver. Hak dilden.
-
Bland vand, eddike, sukker og fiskesauce i en skål. Vend agurk, jordbær, chili og dild i blandingen. Lad gerne salaten trække lidt før servering.
-
Smelt smørret til at hælde over kartoflerne ved servering.
-
Grill laksen til en kernetemperatur på 48°C. Krydr med salt og peber, og server sammen med agurksalaten og kartoflerne.
Hvad syntes du om opskriften?