Ingredienser
4 g | tørgær |
170 ml | varmt vand |
50 g | landbrødsmel |
200 g | hvedemel |
en knivspids fint salt |
Sådan gør du
-
Bland gæren med det varme vand (maks. 40°C) i en skål og lad stå i 5 minutter. I mixerens skål med dejkrog, tilsæt melet og fint salt. Bland sammen.
-
Tilsæt vand/gærblandingen og ælt derefter i 3 minutter ved lav hastighed. Fortsæt derefter med at ælte i yderligere 5 minutter, medium hastighed.
-
Tag dejen ud af skålen og ælt den til en kugle.
-
Placer multifunktionsristen i laveste position. Placer et rundt stykke bagepapir ovenpå, efterfulgt af dejen. Program BREAD i 1 time og 15 minutter ved 180°C.
-
Efter 25 minutter vil programmet signalere. Tag dejen ud.
-
På en let meldrysset overflade, ælt dejen for at trykke luften ud og gradvist blødgøre dejen. Form til en glat kugle og placer den på multifunktionsristen beklædt med bagepapir. Rids dejen med en kniv.
-
Start programmet igen ved at trykke på Start. Dette vil initiere en anden hævning og begynde bagningen af brødet.
-
Åbn låget forsigtigt og fjern brødet.