Ingredienser
1,5 kg ribben/cambone | |
1 spiseskefuld sukker | |
2 teskefulde salt | |
1 knoldselleri, ca. 1 kg | |
¼ bundt oregano | |
2-3 spsk olivenolie | |
400 g Pimientos de Padrón (lille grøn peber) | |
Salt – flager eller groft bordsalt | |
Nymalen svartpeppar |
Sådan gør du
-
Skær benene i stykker på ca. 15 cm og drys med salt og sukker
-
Overfør til en pose og vakuumpak
-
Kog benene i en forvarmet sous vide-maskine eller i en gryde ved 60 grader i 7-8 timer
-
Bland alle ingredienserne til BBQ-saucen og smag til med salt og peber
-
Skræl sellerien og skær dem i 1 cm tykke skiver og derefter i aflange stave. Hak oreganoen groft
-
Tag knoglerne op af posen og pensl dem med BBQ-saucen, og grill dem derefter i ovnen i ca. 5 minutter til den er karamelliseret.
-
Steg selleristængerne i olivenolie i en stor stegepande. Når stængerne er brune og møre tilsættes oregano, salt og sort peber og lad dem stege i 1 minut
-
Top BBQ ribbenene med selleristænger og stegte Pimientos de Padrón, server med en salat.
-
Tip: lav en stor omgang af både ribben og sauce og frys. Holdbarhed i køleskab 1-2 måneder.
Hvad syntes du om opskriften?