Ingredienser
225 g | smør (stuetemperatur) |
4 ½ dl | brun farin eller kokossukker |
2 | æg |
1 spsk | vaniljepasta |
6 dl | hvedemel |
1 ½ tsk | salt |
1 tsk | natron (eller bagepulver, hvis du ikke har natron) |
100–150 g | sukkerfri mørk chokolade (hakket eller som chokoladeknapper) |
Sådan gør du
-
Pisk smør og sukker, indtil det bliver cremet.
-
Tilsæt æggene og vaniljepasta og pisk indtil det hele er godt blandet.
-
Tilsæt mel, salt og natron og rør indtil dejen samler sig.
-
Hak chokoladen (hvis du ikke bruger knapper) og vend den i dejen med en dejskraber.
-
Kom kagedejen i en ovnfast form, dæk med plastfolie og stil i køleskabet i 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til 175 grader.
-
Bag i midten af ovnen i ca. 11 minutter – overfladen skal være let gylden, men midten stadig blød.
-
Tag ud af ovnen og lad den køle af i 3–5 minutter.
-
Server gerne med vaniljeis på toppen!