Ingredienser
Til laksen: | |
2 | laksefileter |
1 spsk | olivenolie |
Salt & peber | |
Til kartoflerne: | |
400 g | små kartofler, kogte |
1 | forårsløg, hakket |
½ | rødløg, finthakket |
1 spsk | persille, hakket |
2 spsk | olivenolie |
Salt & peber | |
Til dildsaucen: | |
200 ml | fløde |
50 ml | mælk |
½ | løg, finthakket |
1 tsk | Maizena (jævning) blandet med 1 spsk vand |
1 spsk | frisk dild, hakket |
Et nip | muskatnød |
Salt & peber efter smag | |
Saft af ½ citron | |
Til kålen: | |
200 g | grønkål, strimlet |
1 spsk | smør |
1 spsk | olivenolie |
Salt |
Sådan gør du
-
Laksen:
-
Varm olivenolie op i en pande.
-
Krydr laksefileterne med salt og peber.
-
Steg med skindet nedad i 3-4 minutter, vend derefter og steg yderligere 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune.
-
Kartoflerne:
-
Bland de kogte kartofler med forårsløg, rødløg, persille, olivenolie, salt og peber.
-
Dildsaucen:
-
Varm fløde og mælk i en pande og tilsæt det hakkede løg.
-
Rør Maizena-blandingen i og lad saucen tykne.
-
Tilsæt dild, muskat, salt, peber og et skvæt citronsaft.
-
Kålen:
-
Varm smør og olivenolie op i en pande.
-
Steg kålen, indtil den får lidt farve.
-
Smag til med salt.
-
Servering:
-
Anret laksen på en tallerken med de marinerede kartofler, hæld dildsauce over og server med stegt kål.
Hvad syntes du om opskriften?