Helstegt oksefilet med sød kartoffelmos, rødvinssauce, hasselbackkartofler og grillet forårsløg & broccolini

Helstegt oksefilet med sød kartoffelmos, rødvinssauce, hasselbackkartofler og grillet forårsløg & broccolini

Forkæl middagen med en saftig helstegt oksefilet, cremet sød kartoffelmos, fyldig rødvinssauce og sprøde hasselbackkartofler – en perfekt kombination af smage til et virkelig lækkert måltid!
Ingredienser
Helstegt oksefilet
600-800 g hel oksefilet
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
Salt & sort peber
2 fed hvidløg (knuste)
2 kviste frisk rosmarin eller timian
Sød kartoffelmos
2 store søde kartofler (skrællet og skåret i tern)
50 ml fløde eller mælk
1 spsk smør
Salt & peber efter smag
Rødvinssauce med oksefond
250 ml rødvin
250 ml oksefond
1 skalotteløg (finthakket)
1 spsk smør
1 tsk sukker eller honning
1 tsk balsamicoeddike (valgfrit)
Salt & peber efter smag
Hasselback kartofler
2 mellemstore kartofler
2 spsk smør (smeltet)
1 spsk olivenolie
Salt & peber
1 fed hvidløg (finthakket)
Frisk timian (valgfrit)
Grillet forårsløg & broccolini
4 forårsløg (hele)
150 g broccolini
1 spsk olivenolie
Salt & peber
½ teskefuld citronsaft