Ingredienser
Helstegt oksefilet | |
600-800 g | hel oksefilet |
2 spsk | olivenolie |
2 spsk | smør |
Salt & sort peber | |
2 fed | hvidløg (knuste) |
2 kviste | frisk rosmarin eller timian |
Sød kartoffelmos | |
2 store | søde kartofler (skrællet og skåret i tern) |
50 ml | fløde eller mælk |
1 spsk | smør |
Salt & peber efter smag | |
Rødvinssauce med oksefond | |
250 ml | rødvin |
250 ml | oksefond |
1 | skalotteløg (finthakket) |
1 spsk | smør |
1 tsk | sukker eller honning |
1 tsk | balsamicoeddike (valgfrit) |
Salt & peber efter smag | |
Hasselback kartofler | |
2 | mellemstore kartofler |
2 spsk | smør (smeltet) |
1 spsk | olivenolie |
Salt & peber | |
1 fed | hvidløg (finthakket) |
Frisk timian (valgfrit) | |
Grillet forårsløg & broccolini | |
4 | forårsløg (hele) |
150 g | broccolini |
1 spsk | olivenolie |
Salt & peber | |
½ teskefuld | citronsaft |
Sådan gør du
-
Helstegt oksefilet
-
Forvarm ovnen til 180°C.
-
Tør oksefileten af, og krydr den grundigt med salt og peber.
-
Opvarm olien i en pande på høj varme. Brun fileten på alle sider, indtil den får en flot gyldenbrun stegeskorpe (ca. 2-3 minutter pr. side).
-
Tilsæt smør, hvidløg og krydderurter, og øs kødet med det smeltede smør i 1-2 minutter.
-
Læg fileten i et ovnfast fad og steg i ovnen i 20-30 minutter, eller indtil kernetemperaturen er:
-
52°C for medium-rare / 57°C for medium
-
Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i mindst 10 minutter, før du skærer det ud.
-
Sød kartoffelmos
-
Kog eller damp de søde kartofler, indtil de er møre (ca. 15 minutter).
-
Mos eller blend kartoflerne sammen med smør og fløde/mælk, indtil mosen er glat.
-
Smag til med salt og peber.
-
Rødvinssauce med oksefond
-
Sautér skalotteløget i smør på medium varme, indtil det er blødt.
-
Tilsæt sukker/honning og lad det karamellisere let.
-
Hæld rødvinen i, og lad det reducere til halv mængde.
-
Tilsæt oksefond og lad det simre, indtil saucen tykner (ca. 10-15 minutter).
-
Sigt saucen, og rør en klat smør i for en glansfuld finish.
-
Hasselback kartofler
-
Forvarm ovnen til 200°C.
-
Rids kartoflerne i tynde skiver, men ikke hele vejen igennem (læg dem mellem to træskeer eller spisepinde for at undgå at skære igennem).
-
Pensl med smeltet smør og olivenolie, og krydr med salt og peber.
-
Bag i ovnen i 40-50 minutter, og pensl med mere smør halvvejs.
-
Strø hvidløg og timian over de sidste 10 minutter for ekstra smag.
-
Grillet forårsløg & broccolini
-
Bland forårsløg og broccolini med olivenolie, salt og peber.
-
Grill på høj varme i 3-4 minutter pr. side, indtil de får fine grillstreger.
-
Dryp citronsaft over før servering.
Hvad syntes du om opskriften?