Ingredienser
12 dl | Hvedemel |
5 dl | Lunken vand |
1 spsk | Honning |
25 g | Gær |
1 spsk | Salt |
Topping | |
1 dl | olivenolie |
10 stk | udstenede sorte oliven |
10 stk | udstenede grønne oliven |
2 stk | kviste frisk rosmarin |
6 stk | soltørrede tomater |
flagesalt |
Sådan gør du
-
Varm vandet til ca. 38-40 °C, pas på, at du ikke varmer det for meget op, da dette kan inaktivere gæren. Bland alle ingredienser til dejen, undtagen hvedemelet, i en stor skål. Rør, så gær og honning opløses ordentligt.
-
Rør hvedemelet i og ælt til en jævn dej med hjælp af køkkenmaskinen. Dejen skal være klistret.
-
Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
-
Smør en bradepande med olivenolie og tryk dejen ud, så den dækker hele bradepanden.
-
Dæk til og lad dejen hæve i yderligere 30 min.
-
Med hjælp af fingrene trykker du nu dybe huller jævnt over dejen.
-
Hæld 1 dl olivenolie over dejen og pensl den jævnt ud ved hjælp af en bagepensel. Pynt focacciaen med rosmarin, hakkede tomater og oliven. Drys lidt flagesalt over.
-
Forvarm ovnen til 225°C, bag i ca. 30 minutter.
-
Tag focacciaen ud af formen og placer på en rist. Nyd den varm eller kold.
Hvad syntes du om opskriften?